0

Mano išmanieji namai: judesio ir vandens davikliai

Atėjo laikas papildyti mano išmaniuosius namus apie kuriuos jau rašiau čia – Mano išmanieji namai: Xiaomi. Kadangi pagrindas Xiaomi prietaisai, tai nieko kito ir nelieka, kaip plėsti sistemą naudojantis to pačio gamintojo produkcija dėl jų suderinamumo tarpusavyje.

Šis papildymas nėra labai didelis, įsigijau du prietaisus:

Judesio daviklis

Judesio daviklis

Judesio daviklis

Su kai kuriais davikliais kaip esu minėjęs Xiaomi turi alternatyvas tai yra jų pačių gaminti ir Aqara produkcija. Taip ir šis daviklis turi dvi versijas. Mano paprastesnė, tiesiog judesio jutiklis su komplekte dviem dvipusės lipnios juostos gabalėliais skirtais pritvirtinimui prie objektų. Jį nesunku būtų ir kur nors paslėpti, nes jis labai mažytis (3.00 x 3.00 x 3.30 cm).

Aqara daviklis jau būtų šiek tiek išmanesnis, jis turi specialią tvirtinimo kojelę, kuri sukinėjasi ir lankstosi (patogesnis pritvirtinimas), žinoma judesio daviklį ir papildomą šviesos jutiklį. Tarkim kambaryje sutemo ir jutiklis siunčia informaciją į Gateway, kuris atitinkamai įjungtų šviesą ar panašiai. Gateway turi tokią funkciją, jog sutemus jis gali šviesti kaip naktinę lempa, bet tam reikalingas Aqara.

Kol kas aš naudoju kaip jungtuką gateway tamsiu paros metu, jog sujudėjus įsijungtų šviesa, vėliau panaudosiu kitiems reikalams.

Vandens daviklis

Turbūt visi namie turime vandens įvadą? Taip pat dauguma turi skalbimo mašiną, indaplovę, kitus įrenginius kurie naudoja vandenį, tie patys vandens maišytuvai. Negali žinoti kada atsitiks nelaimė ir trūks vamzdis ar kokia žarna ir išsilies vanduo ir užliesime kaimynus, tuo pačiu ir savo butą. Kaip viena draudimo kompanija dabar paleidusi akciją su dūmų detektoriais sako „drauskis kol nedega“, panašiai ir šiuo atveju, saugokis kol neužliejai. To vedimas įsigijau vandens daviklį, kuris suveikia sušlapus ir siunčia pranešimą į Gateway, kuris jau pradeda kaukti ir siųsti pranešimus į mobilųjį telefoną ar telefonus.

Jame kažko stebuklingo nėra, tik kaip visada labai paprastas minimalus Xiaomi dizainas, o apačioje du metaliniai kontaktai, kurie vandenyje susijungia ir taip aptinkamas vandens nuotėkis. Galima testui ir kokiu laidu juos užtrumpinti, jog suveiktų, bet ir vanduo tam puikiai tinka. Jis nedidelis – plotis 5 cm, ilgis 5 cm, aukštis tik 1,5 cm. Tiesa, vandens daviklis yra tik Aqara, tai didelio pasirinkimo nėra 🙂

Dar paminėsiu, visų šitų daviklių istorija galima matyti Mi Home programėlėje, kada buvo užfiksuotas judėjimas ar buvo suveikimas nuo vandens.

Vaidas

Parašykite komentarą