0

Xiaomi Townew T1 – išmani šiukšlių dėžė?

Visur tobulėjame ir visokių išmanių įrenginių atsiranda buityje, bet niekad nepagalvojau apie išmanią šiukšlių dėžę, o tuo labiau iš Xiaomi. Nors gal ir galima tikėtis, visgi Xiaomi turi išmanius tualeto dangčius, tualetinį popierių, o kuo prasčiau būtų šiukšlių dėžė? Tai va, mano namus pasiekė Xiaomi Townew T1 išmanioji šiukšlių dėžė iš Gearbest.com parduotuvės.

Townew T1

Townew T1

Eilinį kartą siuntinukas mane pasiekė Priority Line siuntimo būdu iš Kinijos, tik šį kartą truko viskas apie mėnesį laiko. Šiaip vidutiniškai trunka apie porą savaičių. Šiuo metu žiūriu šiek tiek pakilo Xiaomi Youpin Townew T1 šiukšlių dėžės kaina.

Specifikacijos

  • Išmatavimai: 24.00 x 31.00 x 40.20 cm
  • Svoris 3.5 kg
  • Talpa 15.5 L
  • Pagaminta iš ABS
  • Įmontuota 2000 mAh talpos baterija
  • Vienos įkrovos užtenka iki 35 dienų
  • Įkrovimo įtampa 12V
  • Balta spalva
  • LED šviesos indikacija (atidarius, kraunant ir kai reikia įkrauti)
  • Bekontaktis atidarymas

Dizainas ir kokybė

Kaip jau nekartą minėjau Xiaomi su savo produkcija išsiskiria dizainu, o galbūt tiesiog paprastumu. Tuo pačiu jaučiasi dizaino panašumas su Apple produktais. Xiaomi Townew T1 šiukšlių dėžės dizainas visiškai paprastas ir minimalus, lenktos linijos, balta visos šiukšlinės spalva ir pagaminta iš ABS plastiko. Bet pagalvojus ko daugiau galima tikėtis iš šiukšlinės 😀 Pati šiukšlinė vos 24 x 31 x 40.2 cm dydžio ir talpa siekia 15.5 litro. Iš tiesų kai laukiau jos, tikėjausi kiek didesnė bus. Dabar norėtųsi kiek didesnės, nes 15.5 litro nėra daug ir gana greitai prisipildo. Šiuo atžvilgiu tiktų labiau mažos vietoms, kur mažiau visokių atliekų yra, tokia kaip vonios kambarys ar net tualetas, jei noras yra.

Townew T1 turi įmontuotą atstumo daviklį, kuris ir valdo šiukšlinę, jos atsidarymą ir uždarymą. Nugarinėje dalyje, kurios paprastai nematome yra įjungimo/išjungimo mygtukas bei įkrovimo lizdas. Tiesa, galinėje dalyje yra mažas išsikišimas „kojelė“, kuri reikalinga, jog atsidarius šiukšlinei ji nenuvirstų. Viskas išlieta iš vientiso ABS plastiko ir gražiai dera tarpusavyje ir pagaminta tvirtai. Galbūt pats judantis dangtelis įdėti šiukšlėms neatrodo tvirtai, bet jo ir nereikia laužyti.

Veikimas

Xiaomi Townew T1 šiukšlių dėžė tuo pačiu ir paprasta, bet ir neprasta. Visas veikimo principas iš tiesų paprastas ir pagrinde slypį po dangčiu. Šiukšlinė turi nuotolio jutiklį, kuris ką nors pajautęs iki 35 cm atstumu atidaro šiukšlinės dangtį, paprasta ar ne? 🙂 Atsidarius dangčiui, užsideda LED apšvietimas viduje ir po keleto sekundžių užsidarant dangčiui užgęsta. Tai vienas iš funkcionalumų, kai atidaroma ir uždaroma šiukšlinė. Tuo pačiu ji turi dar įdomių funkcijų, ji užriša maišą. Taip taip – užriša, o taip pat išėmus pilną maišą, įtiesia naują. Mums telieka tik krauti šiukšles į vidų ir atėjus reikiamam momentui išnešti į konteinerį.

Šiukšlinė taip pat susidoroja su netelpančiomis šiukšlėmis, tarkim kurios būtų išlindusio lauk kai jau pilnai prikrauta, užrišant maišą dangtis pasikelia ir jei kas buvo išlindę, tuo metu atsiranda jau sandariame maiše. Prisipildžius šiukšlių dėžei, norint išnešti maišą, tereikia 3 sekundes palaikyti nuspaudus priekyje esantį mygtuką (jei dangtis negali užsidaryti keletą kartu, procedūra atliekama automatiškai) ir visą kitą darbą atliks ji pati. Tuo metu pakeliamas didysis dangtis (ne tas pro kur metamos šiukšlės) ar kaip jį pavadinti ir prasideda procesas. Iš tiesų, maišas nėra užrišamas, o užlydomas. Specialios automatinės „žirklės“ suspaudžia maišą ir įkaitinus užlydomas ir nukerpamas maišas. Po to išėmus maišą, dangtis vėl užsidaro, įsijungia siurblys kuris įtiesia viduje maišą. Štai ir vėl galime pildyti 🙂

Baterija

Nežinau ar būtina atskira skiltis baterijai, bet veikimo laikas manau visiems svarbus. Kaip specifikacijose nurodyta, šiukšlinė naudoja 12V įmontuotą 2000 mAh akumuliatorių, kurios turėtų užtekti iki 35 dienų naudojimuisi. Žinoma viskas priklauso nuo, taip tariant naudojimosi dažnumo, jei ten reiks visą dieną kas keletą minučių atsidarinėti manau tikrai akumuliatorius neatlaikys visų 35 dienų. O dar jei dažnai reiks maišus keisti, tuomet dar laikas sumažės. Eiliniu ne per dažnu naudojimusi, keletą kartų per dieną, akumuliatoriaus pilnai pakanka mėnesiui, tai iš ties puikus rezultatas. Žinant, jog yra apšvietimas, automatinis atsidarymas ir „supakavimas“. Naudojant įkroviklį, baterija įkraunama per keletą valandų.

Maišai

Kaip greičiausiai pastebėjote, jog nėra vietos, kurioje minėčiau, jog reikia įdėti maišą. Na jų dėti nereikia, yra dėklas kuriame paslėptas vienas niekur nenurodyto ilgio maišas, kuris yra naudojamas jį nukerpant. Iš to gauname ir pliusų ir minusų. Jiems pasibaigus, reiks pirkti naują kasetę, kurios parduodamos po 6 vienetus (~20€), taigi nebus galima naudoti kitokių maišų  ir reiks būti prisirišus prie vieno gamintojo ir jo diktuojamų kainų. Kita pusė, nebereikia rūpintis maišais, jų įdėti, užrišinėti,  šiuo atveju maišas prisitaiko pagal šiukšlių kiekį ir idealiai tinka turimai šiukšlių dėžei.

Sandariai užrištas „užlydytas“ maišas

Sandariai užrištas „užlydytas“ maišas

Išvados

Manau niekam, net nekyla abejonių, jog Xiaomi Townew T1 šiukšlių dėžė atlieka tai, ko galima tikėtis iš išmanios šiukšlių dėžės. Galbūt norėtųsi išmanios programėlės, kuria būtų galima stebėti, kuomet reikia išnešti šiukšles, koks užsipildymo lygis, kiek liko „maišo“, jog laikas įsigyti jau papildomų ir panašiai. Vien žiūrint į šios Xiaomi išmanios šiukšlinės kainą, ji ne kiekvienos šeimos biudžetui, plius dar reikalingi specialūs maišai, kurie kainuoja taip pat brangiau, nei mums jau įprasti. Bent šiuo metu taip galiu spręsti, įvardinti kainą geriau būtų galima, tik nusipirkus ir išardžius kasetę ir ją išmatavus koks maišo ilgis 🙂

Trumpai tariant, ši Xiaomi šiukšlių dėžė neabejotinai prisideda prie išmaniųjų namų sistemos ir palengvina gyvenimą. Tik visuomet viskas į kainos ir būtinybės klausimą.

Greitu metu pasirodys ir video apžvalga 🙂

Pliusai
  • Automatiškai įdedami, užrišami maišai
  • Automatinis atsidarymas
  • Įmontuota baterija (nereikalingi laidai)
  • Dangtis sulaiko kvapus
Minusai
  • Didelė kaina
  • Reikalingi specialūs maišai
  • Nedidelė talpa (15.5L)
  • Neturi išmaniosios programėlės

Visi norintys šią išmaniąją šiukšlių dėžę galima įsigyti iš Gearbest.com internetinės parduotuvės vos už 87€, paspaudus čia.

Vaidas

Parašykite komentarą