4

Daugiau stabilumo įrašams – Xiaomi stabilizatorius iš Gearbest

Visada norėjau filmuoti taip kaip matome per visokius vaizdo įrašus, filmus ir panašiai, kuomet kamera juda, bet visas vaizdas išlieka stabilus, be jokių papildomų judesių ir drebėjimu. Telefonų ir kamerų gamintojai diegia elektroninius (EIS) arba optinius (OIS) vaizdo stabilizatorius, bet jų dažnai nepakanka. Tuomet į pagalbą ateina vaizdo stabilizatoriai kitaip dar vadinimai „gimbal’ais“, kurie padeda susidoroti su šia problema. O jų yra visokių nuo keliasdešimt eurų iki tūkstančių, kuomet jau jie būna profesionalūs. Gearbest.com parduotuvė suteikė galimybę išbandyti Xiaomi Mijia 3 ašių stabilizatorių ir taip mano norui tapti realybe.

Xiaomi pakuotė

Xiaomi pakuotė

Daug nevynioju į vatą ir laikas papasakoti daugiau apie šį naują Xiaomi šeimos produktą, kuris yra dar vienas, mano vis didėjančiame Xiaomi produktų būryje.

Specifikacijos

  • 3 ašių stabilizatorius
  • Svoris: 476g
  • IšmatavimI: 103 x 117 x 288 mm
  • Baterija: veikimas iki 16 valandų
  • Baterijos talpa: 5000 mAh
  • Įkrovimo laikas: apie 2 valandos
  • Bluetooth 4.0 versija
  • Suderinamumas: 56-86 mm veiksmo kameros arba telefonai
  • Maksimalus palaikomas svoris: 200g
  • Galia: 2.5W
  • Valdymo tikslumas: ±0.03°
  • Horizontalus pasukimas: 360°
  • Vertikalus pasukimas: +35°~ -140°

Veikimas ir dizainas

Xiaomi Mijia 3 ašių stabilizatoriaus konstrukcija pagaminta iš plastiko. Konstrukcija kokybiška, jaučiasi gera surinkimo kokybė, tad priekaištų korpusui ir įrenginiui nėra, puikiai laikosi rankose.

Viduje įmontuota 5000 mAh talpos baterija, kuri anot gamintojo gali veikti kaip išorinė baterija ir gali įkrauti jūsų mobilųjį telefoną. Taip pat anot gamintojo Xiaomi stabilizatorius gali veikti iki 16 valandų nepertraukiamai, žinoma jei nenaudosi kaip išorinės baterijos (apie tai daugiau vėliau). Baterija iš ties tarnauja puikiai, intensyviai naudojant užtenka ~15 valandų, bet tiek laiko išnaudoti tikrai reikia turėti kada, galima net užmiršti, jog reikia įkrauti, nes baterija tikrai ištverminga. Praktiškai užtenka savaitei, jei naudojama kasdien po keletą valandų.

Valdymas iš ties paprastas, o ir mygtukų nėra daug, kurie atliktų kelias funkcijas, tai su paprastina naudojimą, nereikia įsiminti įvairių kombinacijų. Priekyje yra įjungimo/išjungimo ir vaizdo įrašymo mygtukas, fotografavimo mygtukas. Virš jų keturių krypčių vairalazdė (joystick), skirta valdyti pavertimą ir pasukimą, o gale du jungikliai, vienas skirtas priartinimui ir daugiafunkcis mygtukas skirtas stabilizatoriaus ašių užrakinimui, stabilizatoriaus gražinimui į pradinę padėtį ir kamerų perjungimui (valdoma pagal paspaudimų skaičių atitinkamai: laikant nuspaudus, paspaudus 2 kartus arba spustelėjus 3 kartus).

Xiaomi stabilizatorius

Xiaomi stabilizatorius

Guminis dangtelis stabilizatoriaus apačioje dengia standartinį trikojo sriegį, o šone po plastikiniu dangteliu rasime microUSB įkrovimo lizdą. Nors kaip minėjau teigiama, jog galima naudoti kaip išorinę bateriją įkrauti telefonui, to padaryti nepavyks, kadangi ant Xiaomi stabilizatoriaus nėra standartinės USB jungties. Aš taip pat pabandžiau naudojant įvairius perėjimus pajungti kaip išorinę bateriją, bet nieko nepavyko padaryti. Ką geriausiai išėjo, tai stabilizatorių įkrauti, naudojant telefono bateriją, bet priešingo veiksmo įgyvendinti neišėjo. Nors visur tai minima, bet šis stabilizatorius šios funkcijos neturi ir iš dalies tai nuvilia, nes negauni to kas deklaruojama.

Ant stabilizatoriaus yra 2 tvirtinimo varžtai, mažesnis skirtas stabilizatoriaus subalansavimui skirtingiems telefonų ar kemerų dydžiams. Gali išlaikyti iki 200g svorį ir maksimalus tvirtinimas dydis 86mm. Didesnis tuo tarpu skirtas telefono ar kameros padėties keitimui vertikaliai arba horizontaliai.

Programėlė

Pagrindinės problemos su kuriomis susidūriau pradžioje tai buvo instrukcijos ir programėlė. T.y. visos instrukcijos ateinančios su Xioami stabilizatoriumi yra kinų kalba (įrenginys šiuo metu skirtas tik kinų rinkai) ir nuskaičius QR kodą, nukreipiama į puslapį kinų kalba su programėle kinų kalba. Paieškojus Google Play Store pavyko atrasti programėlę „Mi Gimbal“, kuri jau yra prieinama anglų kalba. Taip pat prireiks susikurti FiMi vartotoją, norint prisijungti prie programėlės.

Žinoma galima naudoti ir standartinę fotoaparato programėlę, bet joje nėra patogu spaudyti mygtukus ant ekrano, nes prarandame dalį valdymo patogumo. Naudojantis „Mi Gimbal“ programėle galima kalibruoti stabilizatorių, atnaujinti programinę įrangą, pasirinkti scenarijus, nustatyti sekamus objektus ir panašiai. Taigi, kaip minėjau naudojantis fotoaparato programa prarandame dalį funkcijų ir patogumo.

Kaip minėjau programėlėje yra nustatymas sekti objektus, t.y. kad ir kur eisime ar judinsime stabilizatorių, jis stengsis sekti objektą ir jį išlaikyti kadre. Taip pat galima keisti gale esančio mygtuko funkcionalumo, ką jis atliks nuspaudus (pradės/sustos filmuoti, padarys nuotrauką, pasisuks 180° ir t.t.), galima koreguoti judėjimo greitį, kalibruoti stabilizatorių, koreguoti horizontalią padėtį. Tiesa, priartinimo funkcionalumas kaip ir nėra naudingas šiame stabilizatoriuje, kadangi priartinama skaitmeniniu būdu ir viskas atliekama labai lėtai, ne taip skandžiai ir gražiai. Tai kokybės šiuo atveju geros neturėsime.

Kokybė

Remiantis bandymai su Xiaomi Mijia 3 ašių stabilizatoriumi galima gauti iš ties stabilų vaizdą, lyginant su Xiaomi Mi Mix 2 4K raiškos vaizdo įrašu, kadangi prie 4K raiškos neveikia, joks nei optinis, nei elektroninis stabilizavimas. Padeda sušvelninti netgi lipimą laiptais, kuris būna daug sklandesnis nei filmuojant be jokio stabilizavimo. Viskas nėra tobula, norėtųsi daugiau funkcionalumo, nes mano žiniomis kitų kompanijų stabilizatoriau lenkia funkcionalumu. Bendrai kokybe esu patenkintas, padeda iš tikrųjų susidoroto su rankų drebėjimu 😀

Išvados

Stabilizatorius tikrai vertas savo kainas ir kaip už tokią pinigų sumą darbą atlieka iš tiesų labai gerai, žinoma nėra vienos deklaruotos funkcijos, t.y. naudoti kaip išorinės baterijos tarkim telefono įkrovimui, bet visos kitos funkcijos veikia gerai. Žinoma norėtųsi daugiau įvairių funkcijų ir scenarijų programėlėje, tarkim naudojant 360 laipsnių apsisukimą padarytų panoraminę nuotrauką ir panašiai. Bet visą kitą darbą atlieka ir nuoširdžiai galiu visiems rekomenduoti Xiaomi Mijia 3 ašių stabilizatorių jei norisi daugiau stabilumo įrašuose ir nuotraukose.

Pliusai

  • Labai ištverminga baterija
  • Gerai stabilizuoja vaizdą
  • Nėra labai sunkus
  • Paprasta naudoti
  • Neperkrauta mygtukų

Minusai

  • Trūksta funkcijų programėlėje
  • Nėra galimybės naudoti kaip išorinės baterijos kaip deklaruota

Jei kas norėtumėt įsigyti galite padaryti štai čia: https://goo.gl/qZKqvv. Šiuo metu kaina tik 84€ už šį puikų trijų ašių stabilizatorių.

Vaidas

4 komentarai

  1. Prieš kelis mėnesius svarsčiau kokį gimbalą pirkti, šitas tarp pasirinkimų irgi buvo, bet sudvejojau ir pasirinkau ZHIYUN SMOOTH 4, nes atrodė profesionalesnis ir su daugiau funkcijų 🙂

    • Linkstu prie Xiaomi, nes daug ju produktų turiu, bet gali būti, jog tavo minėtas funkcijų daugiau turi. Dar kiek žinau, tai lyg iOS turi daugiau funkcijų šitam stabilizatoriui, bet kaip patikrinti neturiu 🙂

        • Bent filmavime pagal App store screenshot. Tai apple galima Slow Motion, Hitchcock naudoti. Tai gali ir daugiau funkcijų turėt, kad ir kaip keista 🙁

Parašykite komentarą