10

Xiaomi Redmi 4 Prime – kiniškas telefonas už patrauklią kainą

Žiūrinėjausi į ką būtų galima atsinaujinti mano dabar naudojamą mobilųjį telefoną Lumia 930. Kadangi dideliu noriu išleisti krūvą pinigų nesinorėjo, o ir su naudotais rizika nemaža. Ypač, kai paskutiniu metu padažnėjo, jog nauji telefonai parduodami pigiau, kadangi buvo pirkti išsimokėtinai, bet įmokos nemokamos ir operatoriai blokuoja IMEI, o telefonas tampa bevertis. Todėl akis krito už kinų  gamybos telefonų, o jų yra daug. Daug gerų atsiliepimų teko girdėti apie XIAOMI firmos telefonus, o ir pačiam teko išbandyti XIAOMI firmos apyrankę, kuria likau patenkintas, nutariau įsigyti Xiaomi Redmi 4 Pro išmanųjį telefoną.

Telefonas išleistas 2016 m. lapkričio mėnesį, taigi visai naujas. Kaina nėra didelė tik ~160-170€, tik reikia neapsigauti.  Darė aliexpress išpardavimus pardavėjas, tai su 20% telefonas kainavo brangiau, nei be jos 😀 Sumokėjus papildomus ~15$ siunta ateina be muitų ir PVM, bei tarpininkavimo mokesčių (susitaupo ~35€). Telefonas buvo užsakytas gruodžio 6 dieną, o jau rankose turėjau gruodžio 22 dieną (atvežė DPD kurjeris).

Specifikacijos

Xiaomi Redmi 4 Prime specifikacijos

Xiaomi Redmi 4 Prime specifikacijos

– 5.0 colių IPS LCD Full HD ekranas
– Aštuonių branduolių Qualcomm Snapdragon 625 2.0 GHz, 64-bitų procesorius

– 3 GB RAM atmintis
– 32 GB vidinė atmintis
– 4000 mAh talpos baterija
– 13 MP galinė ir 5 MP priekinė kamera
– Aliuminio lydinio korpusas
– EU maitinimo šaltinio adapteris
– Google Play
– Lietuvių, anglų, rusų ir kt. kalbos
– MIUI 8 – Android OS, v6.0.1 (Marshmallow)
– Apsauginė ekrano plėvelė ir silikoninis įdėklas dovanų
– Pirštų antspaudų skaitytuvas
– 2 SIM kortelės (nusistatoma kuri yra pagrindinė internetui, o kuri skambučiams)
– Dedasi atminties kortelė iki 256 GB

Dizainas

Xiaomi Redmi 4 Prime

Xiaomi Redmi 4 Prime

Galiu pasakyti, jog dizainas man iš tiesų patiko. Labai gražiai atrodo lenkti galinės nugarėlės šonai, taip lengviau laikosi rankose. Ir gana plonas tik 8,9mm. Prie telefono buvo pridėtas ir silikoninis dėkliukas, tai įdėjus į jį, telefonas dar geriau „limpa“ prie rankos. Taip pat kiek daviau kam apžiūrėti telefoną, net nepastebėdavo apsauginio dėklo, kadangi jis skaidrus ir vaizdo visiškai neblogina. Gražiai žiūrisi apačioje esančios grotelės telefono garsiakalbiams.

 

Kamera

Čia viena iš pagrindinių telefono silpnybių. Priekinė kamera, lyg ir viskas ok, ne visuose telefonuose jos įspūdingos, tai atleistina. Taip pat nuotraukos yra pagražinamos, nustatymuose galima ir visokiausių filtrų pasirinkti. Įdomi savybė, jog yra nustatymas, pagal kurį įjungus, bando nuspėti amžių. Kiek bandėm, daugeliu atveju pataikydavo, beveik į dešimtuką.

Bet va kai prieinama prie galinės 13 MP kameros išlenda problemos, bet čia aišku kiekvienam pagal poreikius. Nuotrauka lyginant su dabar turimu ir naudojamu Lumia 930, žymiai skiriasi. Xiaomi prie gero apšvietimo fotografuoja neblogai, bet išlenda trukdžiai. O prastėjant apšvietimui nuotraukų kokybė stipriai prastėja, nelabai padeda ir esanti blykstė. Nustatymuose galima keisti spalvų filtrus, naudoti panoramą, refokusą, HDR režimą.

Operacinė sistema

Telefone sukasi Android OS, v6.0.1 (Marshmallow) ir Xiaomi kurta vartotojo sąsaja MIUI 8. Standartiškai įsigijus telefoną, jame nebūna lietuvių kalbos, bet jame yra anglų, rusų ir dar keliolika kalbų. Prieš perkant galima pasirinkti, jog pardavėjai įdiegtų modifikuotą versiją, kurioje yra visos kalbos naudojamos Android įrenginiuose, o tarp jų ir lietuvių. Aš gavau, su modifikuota sistema, nors to neprašiau, bet man tai nemaišė. Vienas minusas, jog modifikuota sistema negauna jokių atnaujinimų, kaip oficiali.

Telefone, kažko papildomo ir nereikalingo nebuvo įdiegta, tad buvo švarus telefonas. Tiesa, visas valdymas primena iOS operacinę sistemą, panašios spalvos, piktogramos ir šriftai. Tai gal šis telefonas patiktų ir  Apple gerbėjams? 😀

Xiaomi Redmi 4 Prime

Xiaomi Redmi 4 Prime

Ir dar šis tas

IR

Ir trumpai apie kitas galimybės, kurių išsamiai nepatarinėsiu. Man asmeniškai labai patiko infrared valdymo funkcijos, naudojant IR galiam valdyti įvairius įrenginius, tokius kaip TV, kondicionierius (būtų labai pravertę kai buvome Turkijoje ir norint kondicionieriaus pultelio, parai kainuotų 9€ :D) ir kitus įrenginius. Teko išbandyti su FUNAI televizoriumi ir viskas veikė puikiai.

Baterija

Čia vienas didelis pliusas Xiaomi Redmi 4 Prime telefonui, baterija iš tiesų laiko neįtikėtinai. Teko naudotis GPS su įjungtu internetu ir visą laiką įjungtu ekranu, tai per 3 valandas baterijos įkrova sumažėjo vos 20%. O mano Lumia beveik galioja taisyklė: 1 min. = 1%, liūdna, bet gelbėja automobilinis įkroviklis. Toliau palikau telefoną, budėjimo režimu, su Wi-Fi ir prieš tai naudotu 3h GPS, telefonas atlaikė 7 paras, gaila kažkur pradingo ekrano nuotrauka, bučiau įkėlęs. Vidutiniškai naudojant turėtų užtekti 2 dienoms.

Verdiktas

Už tokia kainą kažko Lietuvoje geresnio įsigyti nemanau, jog įmanoma, nebent naudotą daiktą, o su juo gali taip pat būti problemų. Visiems kuriem reikia gero telefono, bet kamera nėra pats būtiniausias dalykas, tai šis telefonas yra vienas iš geresnių pasirinkimų, o jei svarbu kamera, gal tuomet reiktų pasiieškoti kito varianto.

Pliusai:

  • Gražus dizainas
  • Ilgai tarnaujanti baterija
  • Kokybiškas ekranas
  • Pirštų antspaudų skaitytuvas

Minusai:

  • Prasta galinė kamera
  • Nėra Global oficialios versijos

Jei kažką domintų, galiu padėti nusipirkt 🙂

Vaidas

10 komentarų

    • 4G: FDD LTE B3:1800/B1:2100/B7:2600MHz; TD LTE B38:2600/B39:1900/B40:2300/B41:2555-2655MHz;
      Bent taip prie aprašymo buvo 🙂

    • Pardavėjas siūlo EU Express, kur aiškina jog nebus jokių muitų. Kad juo nusipirk, reikėjo pasirinkt Seller shipping metodą, atsiuntė su DPD 🙂 pvz

  1. Sveiki, ar nebuvo problemų su kalbėjimo mikrofonu(jus blogai girdi pašnekovas), telefonas ilgai nepabunda iš budėjimo režimo, kalbantis su pasnekovu ir atitraukiant telefoną nuo ausies jis lieka tamsus( t.y. negali matyti ekrane skambinusio šnekėjimo metu, ekranas prašviesėja tik kai pašnekovas „padeda“ ragelį. jei taip, kaip sprendėte problemą gal žinote kas galėtu padėti? Pirkau iš to pačio siuntėjo.

    • Pradžiai žiūrėtis reikia softą, ar jis originalus ar kiniškas „paturbintas“ įdėtas. O jei originalus softas neištaiso, reikia jau į pardavėją kreiptis 🙂

  2. Koks tu „blogeris“ tu menkysta reklamatorius net savo nuomonės negali pasakyti o eini lengviausiu keliu t.y istrindamas komentarą. Uzsidaryk ir eik veikti ko nors rimtesnio…

    • Komentarų netrinu, jei antispam sulaiko, tai reikia rankom patvirtinti 🙂 Kaip ir Jūsų atveju buvo 🙂

Parašykite komentarą