0

Xiaomi Mi Band 1S – išmanioji apyrankė

xiaomi-mi-band-1sVis populiarėjant įvairiems išmaniesiems įrenginiams, norėjau išbandyti kažką naujo ir dar nebandyto. Mano akį patraukė išmaniosios apyrankės. O jų yra be galo daug Xiaomi Mi Band, Microsoft Band, FitBit, Garmin, Acme ir t.t.  Vienos pigios, kitos brangios, o kitos nevertos pinigų.

Kadangi aš naudoju išmanųjį telefoną su Windows 10 sistema, pasirinkimo didelio nėra. Geriausiai su Windows suderinamas įrenginys yra pačių Microsoft sukurta „Microsoft Band“ ir „Microsoft Band 2“. Gal ir geras produktas, bet jų kaina prasideda nuo 199$ ir baterijos trukmė ne itin guodžia (~48 val). Nutariau pasidairyti į pigesnes alternatyvas. Akį patraukė gerą vardą užsitarnavusios kinų gamintojo Xiaomi apyrankės.

Rinkausi iš dviejų variantų: „Xiaomi Mi Band“ ir „Xiaomi Mi Band 1S“.  Šios abi apyrankės skiriasi tik vienu aspektu, tai jog antrasis modelis yra su širdies pulso matuokliu. Kainos jų labai nesiskyrė pirmoji kainavo ~13€ antroji ~15€. Todėl nusprendžiau imti su papildoma funkcija. Apyrankės suderinamos su iOS ir Android sistemomis, o Windows sistemoje yra neoficiali programėlė su mažesniu funkcionalumu.

Užsakymas atkeliavo gana greit, kaip iš Kinijos, vos per 12 dienų. Apyrankė įpakuota labai solidžioje ir tvirtoje popierinėje dėžutėje.  Pakuotės turinį sudaro iš anti alerginės medžiagos pagaminta apyrankė, USB įkroviklis, kapsulė ir instrukcijos kinų kalba.

wp_20161215_20_18_34_prowp_20161215_20_18_55_pro

Pakuotė

Pakuotė

   Dabar belieka parsisiųsti programėlę į išmanųjį telefoną. Pirmą kartą pajungiant (Windows telefonams) reikalinga naudotis telefonu palaikančiu Android sistemą, kadangi sukuriami Mi Fit paskyra ir atnaujinamas apyrankės „firmware“. Tenka iš stalčiaus išsitraukti senuką Samsung S2. Be to, visiems rekomenduoju naudoti programėlę ne iš Google Store, o iš pačio gamintojo puslapio, kadangi turi daugiau funkcijų.

Baterija ir įkrovimas

Baterija atlaikė 37 dienas ir dar likę 7%

Baterija atlaikė 37 dienas ir dar likę 7%

Apyrankė kraunama per pridėtą USB įkroviklį, kapsulę įkišame į įkroviklį ir prijungiame prie kompiuterio ar kokio mobiliojo įkroviklio.

Pastaruoju atveju apyrankė pasikraus daug greičiau.  Apyrankė turi 3 LED indikatorius. Įkrovimo metu rodomas įkrovos lygis, o nešiojant galima peržiūrėti kaip sekasi siekti užsibrėžto dienos žingsnių tikslo.  Taigi 1 LED lygus ~33%. Labai patiko baterijos ištvermė. Žinoma, kadangi apyrankė neturi ekranėlio, tai prideda papildomo laiko, bet vidutiniškai su viena įkrova apyrankės baterija tarnaudavo ~35 dienas ir dar likdavo apie keletas procentų. Tai iš ties geri skaičiai. Tuo tarpu pardavėju puslapyje nurodomas 10 dienų laikas, o senesnės versijos 30 dienų.

Funkcijos

Xiaomi apyrankė turi keletą funkcijų, viena iš pagrindinių žinoma – skaičiuoti nueitus žingsnius, toliau yra žadintuvas, informacija apie gautus pranešimus į telefoną, pulso matuoklis, miego kokybės matavimas ir išmaniojo telefono atrakinimas judesiu.

  • Žingsniamatis. Programėlėje galima nusistatyti norimą žingsnių tikslą
    Žingsnių statistika

    Žingsnių statistika

    ir jį pasiekus apyrankė suvibruos. Taip pat galima pasitikrinti kokia dalis tikslo yra pasiekta. Tereikia ranką pajudinti tam tikru gestu ir apyrankės indikatoriai sumirgsės. Taip pat galima,  tai peržiūrėti ir programėlėje. Joje pateikiamas tikslus skaičius, taip pat galima peržiūrėti istoriją ir statistiką. Prie to pačio suskaičiuoja koks atstumas buvo nueitas ir kiek kalorijų sudeginta. Visa tai apskaičiuoja pagal žingsnius. Tikiuosi remiamasi ir paskyroje nurodomu ūgiu bei svoriu, jog būtų tikslesni duomenys.

  • Pulso matavimas. Kiek man pasirodė nėra labai tikslus, jis matuojamas per kitoje apyrankės pusėje įmontuotą daviklį kuris liečiasi su oda. Pamatuojamas gana greitai, bet negalima nusistatyti jos
    Pranešimų nustatymai

    Pranešimų nustatymai

    matuotu tarkim tam tikrais intervalais ar pastoviai (tokia funkcija yra papildomame meniu, kuris skirtas bėgiojimui, bet jo nėra oficialioje programėlės versijoje kuri prieinama iš Google Store).

  • Žadintuvas. Labai smagi ir naudinga funkcija. Galima nusistatyti iki 3skirtingų žadintuvų laikų. Yra galimybė pasirinkti laiką ir dienas. Yra ir kartojimo funkcija. Norint išjungti tereikia pirštu (ar kuo patogiau :D) pabarbenti į apyrankę ir vibracija nustos. To nepadarius apyrankė vėl vibruos po 5 minučių. Mano draugei labai patiko žadintuvas, kadangi puikiai pažadina ir nereikia nustatinėti kitų žadintuvų ir žadinti kitų kol išjungsi garsą.
  • Miego kokybė. Visa tai apyrankė matuoja pagal mūsų judesius naktį.
    Miego kokybė

    Miego kokybė

    Ji parodo kada nueiname miegoti, kada keliamės, kiek laiko miegojome. Miegas taip pat skirstomas į „deep sleep“ ir „light sleep“, nežinau kiek tai tikslu, bet apyrankė į tai suskirsto pagal mūsų judesius naktį.

  • Pranešimai iš mobilaus telefono. Šios funkcijos neteko išbandyti, kadangi pranešimų į Android telefoną negaunu, o Windows 10 šios funkcijos nepalaiko.
  • Telefono atrakinimas. Taip pat šios funkcijos nenaudojau, kadangi Windows nepalaiko, o ir šiaip neatrodo labai patogus reikalas kelti ranką į viršų, kad atsirakinti telefoną 🙂

Kokybė

Apyrankė ir „kapsulė“

Apyrankė ir „kapsulė“

Xiaomi Mi Band 1S apyrankė iš ties labai kokybiška. Po kelių dienų nešiojimo jau esi visiškai pripratęs prie jos, ir nebejauti, jog kažką turi ant rankos.  Taip pat džiugina ilgai tarnaujanti baterija, kuri veikia iki 40 dienų nors specifikacijose pateikiama iki 10 dienų. Bet tai priklauso nuo aktyvumo ir pulso matavimo dažnio, taip pat ar pastoviai bus sujungta su telefonu Bluetooth ryšiu. Taip pat kartkartėmis įsijungia pulso matuoklio daviklis, jog patikrintų ar vis dar apyrankė yra nešiojama, galbūt tai padeda tiksliau veikti. Apyrankė atitinka IP67 standartą, kas apyrankei suteikia visišką atsparumą dulkėms ir apsaugą nuo panardinimo į vandenį iki 1 metro gylio, 30 minučių. Tai pasitarnauja, kadangi nereikia nusiimti apyrankės maudantis ar prausiantis. Teko išbandyti plaukiojant baseine Turkijoje, viskas veikė kaip ir pridera. Tiesa jūros vandenyje nedrįsau bandyti, kadangi buvo didelės bangos, parvirtus į akmenis galima subraižyti apyrankę arba pamesti kapsulę, o ir vanduo labai sūrus, galbūt turėtų kokio poveikio.

Išvados

Apyrankė ant rankos

Apyrankė ant rankos

Apyrankė labai kokybiška, nešiojasi patogiai, kaina nėra didelė. Šiuo metu siekia vos ~12 eurų su siuntimu į Lietuvą. Pristatoma per maždaug dvi savaites. Baterija laiko labai ilgai, ištvermės prideda tai, jog nėra ekranėlio. Atlieka visas pagrindines išmaniosios apyrankės funkcijas. Dar norėtųsi išbandyti naujesnę versiją. Kitaip pasakius prekė verta pinigų kurie yra mokami už ją. Kas neturi milžiniškų reikalavimų ir norų tai puikus pasirinkimas. Taip pat rekomenduočiau, tiems kas naudoja iOS arba Android telefonus, nes Windows OS yra tik vieną ir norint viso funkcionalumo, reikia nusipirkti mokamą versiją, kas prideda papildomas išlaidas.

Pliusai:

  • Maža kaina
  • Ilgai tarnaujanti baterija
  • Patogus dizainas
  • Atspari vandeniui ir dulkėms

Minusai:

  • Lengvai braižosi kapsulė
  • Neturi ekrano
  • Trūksta oficialios programėlės Windows sistemai

Vaidas

Parašykite komentarą