1

XIAOMI 70mai Pro D02 vaizdo registratorius iš Kinijos

Atėjo diena kai keliuose jaučiuosi kažkiek saugiau, bent žinant jog jei įvyks koks įvykis turėsiu kažkokių įrodymų ir nereiks aklai pasitikėti visų kalbomis ar nesutarimais. Nes dauguma nemėgsta pripažinti savo klaidų. Šitą situaciją pakeisti padeda Xiaomi 70mai Pro D02 vaizdo registratorius, kuris mane pasiekė iš Banggood.com kinų internetinės parduotuvės. Svarbu nesumaišyti versijų, kadangi jos kaip ir 3 yra – viena skirta kinų rinkai, t.y. kalbės ir tekstai tik kinų kalba, angliška ir rusiškos versijos, atitinkamai ir kalbos, verta atkreipti dėmesį prieš perkant, kadangi kinų kalbos versija pigesnė ~20%.

Specifikacijos

  • Jutiklis: Sony IMX335“ jutiklis su 5 MP kamera
  • Raiška:  2592×1944 30fps, 2560×1440 30fps, 1920×1080 30fps, 1280×720 30fps
  • Kamera: FOV 140°, F1.8
  • Atmintis: 16-64 Gb microSD atminties kortelė ( nepridedama)
  • Palaikomos operacinės sistemos: Android 4.1 / iOS8.0 ir naujesnės
  • Maitinimas: 5V 2A
  • Baterijos talpa: 500 mAh
  • Dydis:  87.5 x 53 x 18 mm
  • Veikimo temperatūra:  -10 ~ 60℃
  • ADAS (reikalingas papildomas GPS modulis)

Ir tipinėje Xiaomi pakuotėje randame tokia 70mai Pro vaizdo registratoriaus komplektaciją: Xiaomi 70mai Pro vaizdo registratorius, 2 antistatiniai lipdukai, registratoriaus tvirtinimas, automobilinis įkroviklis (2 USB lizdų), microUSB 3.,5 metro ilgio maitinimo kabelis, įrankis paslėpti laidams ir naudojimosi instrukcija anglų kalba. Svarbu paminėti, jog įkroviklis su 2 USB lizdais, tai didelis privalumas,kadangi dauguma registratorių ar šiaip priedų turi tik 1 USB lizdą, tai įjungus vaizdo registratorių, nieko kito negalėtume papildomai naudoti. Šiuo atveju viskas apgalvota ir naudojant laisvą jungtį galima įsikrauti mobilųjį telefoną ar kokį kitą prietaisą.

Dizainas ir funkcijos

Dizainas

Dizainas pasikeitęs nuo prieš tai buvusio pirmtako, tapo šiek tiek didesnis, bet tuo pačiu patogesnis ir vis tiek išlieka mažas bei kompaktiškas. Šis turi ekraną, ir matomą vaizdą galima reguliuoti sukiojant kamerą, taip gauname kur kas geresnį vaizdą ir pati kamera yra arčiau stiklo, ne taip matosi visokie nešvarumai. Paprasta išvaizda, kurioje viskas puikiai įkomponuota. 70mai Pro vaizdo registratorius turi tik penkis mygtukus, kurie puikiai dera prie viso dizaino. Nors šis registratorius neturi įmontuoto GPS siųstuvo, jį galima papildomai įsigyti ir registratorius įgis daugiau funkcijų, šio modulio neturiu, tai kaip konkrečiai veikia išbandyti nepavyks, bent šį kartą.

Paruošimas naudojimui

70mai Pro registratorių paruošti naudojimui nėra nieko sudėtingo. Keli žingsniai ir jau galima bus naudotis. Pirmiausiai reikia norimoje vietoje automobilyje prie stiklo priklijuoti antistatinį lipduką, kuriame jau yra pažymėta vieta registratoriaus laikiklio klijavimui. Tada galbūt prasivesti laidus nuo įkroviklio iki pačio registratoriaus, tam pridedamas specialus įrankis paslėpti laidams už panelės arba kaip pagal norą pasijungti maitinimą.

Įjungus 70mai Pro registratorių pradžioje prašoma nustatyti pagrindinius duomenis, t.y. laiką, datą, ar ekranas išsijungs, Wi-Fi ryšio nustatymas ir panašiai. Tuomet visą tai atlikus belieka įdėti microSD kortelę (iki 64 GB talpos) ir pritvirtinti registratorių prie automobilio stiklo ir viskas, galime naudoti. Prisitvirtina labai lengvai, tiesiog įsistato į jam skirtą vietą, o kai reikia nusiima taip pat lengvai, jei nenorime palikti matomo.

Valdymas ir funkcijos

Xiaomi 70mai Pro registratorių galima valdyti trimis būdais: balsu (4 funkcijos), ant registratoriaus esančiais mygtukais ir programėle telefonu, kuri prisijungia prie registratoriaus per Wi-Fi ryšį.

Ant registratoriaus esantys penki mygtukai padeda valdyti įrenginį. Didžiausias mygtukas skirtas įrenginio išjungimui ir įjungimui, bei trumpai paspaudus įjungia/išjungia ekraną, šitą galima nusistatyti ir automatiškai, jog po nustatyto laiko ekranas būtų išjungiamas. Likę 4 mygtukai atlieka skirtingas funkcijas skirtinguose nustatymų languose.

Valdymo mygtukai ir instrukcija

Valdymo mygtukai ir instrukcija

Taip pat, šis 70mai Pro registratorius, kaip minėjau turi valdymo balsu galimybę. Tiesa, gal tai nėra kažkoks ypatingas valdymas, o tiesiog 4 komandos anglų kalba kurios, kontroliuoti vaizdo registratoriaus funkcijas. Mums reikia tik pasakyti:

  • take picture“ (padarys nuotrauką),
  • record video“ (nufilmuos 1 min. trukmės vaizdo įrašą, kurį išsaugos specialiame kataloge),
  • turn off screen“ (išjungs ekraną),
  • turn on screen“ (įjungs ekraną).

Su papildomu GPS moduliu turėtų įgauti funkciją ADAS, kuri stebi linijas, automobilius ir nukrypus nuo kurso ar priatrėjus per arti kito automobilio mus apie tai informuoja garsiniu signalu ir geras ir tuo pačiu spėju erzinantis funkcionalumas.

Yra ir indikacinė LED lemputė, kuri informuoja apie pačio vaizdo registratoriaus veikimo būseną, ar viskas gerai, aš išjungta, o gal kokia klaida, kuri trukdo veikti.

Funkcija LED indikatorius
Registratorius išjuntas Nedega
Registratorius įjungtas Vyksta įrašymas Dega žalia
Vyksta „Emergency video“ įrašymas Mirgsi žalia
Klaida įrašant Dega raudona
Įrašymas nevyksta Dega mėlyna

Programėlė

Programėlė išties labai paprasta ir aiški, kažkokių papildomų funkcijų nesuteikia, joje galima atlikti pagrindinius veiksmus, ką ir pačiame 70mai Pro registratoriuje. Man asmeniškai visus nustatymus keisti naudojantis programėle kur kas paprasčiau ir greičiau, nei vis spaudant mygtukus registratoriuje.

Taip pat prisijungus prie programėlės ir registratoriaus, galime matyti tiesioginį vaizdą iš registratoriaus telefono ekrana, bet naudojantis šia funkcija yra išjungiamas pačio registratoriaus ekranas ir viską stebėti galima tik telefono ekrane. Yra galimybė telefone peržiūrėti padarytus vaizdo įrašus ar nuotraukas, bet man patogiau naudojantis kompiuteriu, vaizdas kur kas geresnis.

Programėles pagalba vykdomi ir programinės įrangos atnaujinimas, tik jį pakankamai sudėtinga rasti ir pirmą kartą naudojantis be google pagalbos neapsiėjau, kadangi pridėto instrukcijoje apie tai nebuvo nieko parašyta ar užsiminta. Parsisiuntus atnaujinimą ir prisijungus prie 70mai Pro vaizdo registratoriaus, programinė įranga atnaujinama automatiškai ir vėl galima naudotis visomis funkcijomis, o galbūt su atnaujinimu gausime ir naują kokia funkciją.

Vaizdo įrašų ir nuotraukų kokybė

Vaizdo įrašai, bent man pasirodė išties kokybiški, vaizdas aiškus, galima įskaityti numerius ir kitas smulkias detales. Taip pat viskas priklauso nuo oro sąlygų, greičio ir paros meto. Tamsiu paros metu, kur nors už miesto, jau numeriai vargiai įskaitomi ir pašaliniai šviesos šaltiniai tokie kaip automobilių priekinės šviesos neleidžia įskaityti priešais atvažiuojančių automobilių numerių, bet važiuojant mieste numerius galima įskaityti. Ant vaizdo įrašu būna 70mai Pro vaizdo registratoriaus logotipas, ir laiko žyma, o su papildomu GPS priedėliu, rodomos ir GPS koordinatės ant nuotraukų ir vaizdo įrašų. Žemiau pridedu padarytus vaizdo įrašus įrašus pamatyti tikrąją vaizdo kokybę, o kai kurie įrašai įdomesni. Taip pat norėčiau paminėti, jog vaizdo įrašai daromi 1 min. trukmės, o įrašius „Emergency video“ ar padarius nuotrauką, saugoma kitame aplanke, taip apsaugant nuo automatinio perrašymo.

Išvados

Xiaomi 70mai Pro D2 vaizdo registratorius šiu paros metu savo funkciją atlieka išties puikiai, jokių nusiskundimų neturiu. Įrašų kokybė gera, garsą įrašo taip pat puikiai, numeriai ir kitos detalės įskaitomos. Prietemoje kokybė prastėja, bet  dar visai gera. Tamsiu paros metu kokybė nėra pati geriausia, mieste kur yra apšvietimas, numerius galima įskaityti ir kitas detales matyti, o už miesto jau sunkiau arba visai neįskaitoma. Bet žinoma taip pat nuo situacijos, priešpriešais atvažiuojančios galbūt nepavyks matyti, bet iš galo galima numerius matyti, o ir pagrindinėms situacijos aplinkybėms turėtų pakalti.

Tuo labiau registratorius nekainuoja milžiniškų pinigų, tai savo kainą puikiai atitinka ir viską ką reikia atlieka ištiesų gerai.  Jei kas sugalvosite įsigyti, tai rekomenduoju. Patogus tvirtinimas, valdymas, funkcionalumas kuris gali būti praplečiamas papildomu moduliu.

 

Pliusai

  • Kompaktiškas
  • Turi kokybiška nemažą ekraną
  • Lengva naudotis
  • Valdymas balsu
  • Patraukli kaina
  • Integruotas akumuliatorius

Minusai

  • Prastesnė kokybė tamsiu paros metu
  • Sudėtingas firmware atnaujinimas
  • Norint visų funkcijų reikalingas papildomas priedas

 

Jei kas norėtumėte įsigyti, tai galite padaryti čia. Šiuo metu kaina ~49€, o su nuolaidos kodu BGAnniversary kaina tik 42€.

Vaidas

1 komentaras

  1. Dar vienas minusas, nera paprasto mechaninio isjungejo, atrodo isjungiau idedu i kisene,poto ziuriu ijungtaas.

Parašykite komentarą