0

Kepta vištiena su daržovėmis saldžiarūgščiai aštriame padaže

Noriu pasidalinti labai paprastai paruošiamu ir iš ties skaniu patiekalu – kepta vištiena su daržovėmis saldžiarūgščiai aštriame padaže. Viską paruošti galima ypatingai greitai, jei turim pjaustymo įrankius kuriais galima supjaustyti daržoves plonais šiaudeliais, nes tai užima daugiausiai laiko. Nevynioju žodžių į vatą ir mums reikės:

Produktai:

– 200g vištienos filė
– 50g paprikos
– 50g morkų
– 50g džiovintų juodųjų grybų
– 20g cukraus
– 5g sauso sultinio
– 30g acto
– 30g sojų padažo
– 70g daržovių sultinio
– 10g česnako
– 10g čili aliejaus
– aliejaus kepimui

Paruošimas:

Vištienos filė supjaustome pailgais šiaudeliais. Morkas ir papriką supjaustome plonais šiaudeliais. Grybus išmirkome karštame vandenyje ir smulkiai supjaustome (aš grybų nenaudoju, bet gaunasi taip pat labai skanu). Vištienos filė pakepiname keptuvėje, apkepę sudedame į kokį indą, kol paruošime daržoves. Į keptuvę įpilame truputį aliejaus, pakepiname daržoves kartu su česnaku apie 5 min. Kol kepa daržovės sumaišome likusius ingredientus. Tuomet į kepančias daržoves supilame gautą skystį, trumpai patroškiname, sudedame apkeptą vištieną ir dar troškiname keletą minučių. Ir viskas. Dar kartais įpilu krakmolo tirpalo, jog skystis sutirštėtų ir apliptų aplink daržoves ir vištieną.

Valgome su ryšiais ar bulvytėmis fri, ar kokiu kitu norimu garnyru. Skanaus!

Vaidas

Parašykite komentarą