0

Xiaomi Redmi 3S – dar vienas kiniškas telefonas

Taigi prireikė užsakinėti naują telefoną iš Kinijos, šį kartą savo merginai. Rinkomės iš įvairių modelių, bet buvo svarbu ir kaina. Rinkomės tarp Xiaomi Redmi 4A ir Xiaomi Redmi 3S, laimėjo pastarasis.

Peržiūrėjus apžvalgas ir atsiliepimus, jie daugmaž vienodi, tik 3S versija, kažkaip geriau susidoroja su fotografijomis. O kadangi merginoms, tai ypač svarbus dalykas, tai užsakėm šitą. Telefoną pirkau vėl su EU express, kaip jau buvau aprašęs su Xiaomi Redmi 4 Prime. Telefonas atėjo per 2 savaites, tik šį kartą tipo kurjeris neturėjo laiko atvažiuot į kitą gatvę, tai teko važiuot pačiam pasiimt, o jei ne pristatys po kelių dienų.

Xiaomi Redmi 3S

Gauta Xiaomi Redmi 3S kompletacija. EU kištuko perėjimas ir silikoninis dėklas.

Telefoną atsimėmus, prie viso komplekto trūko apsauginės ekrano plėvelės. Parašius pardavėjui, sako gal klaida įsivėlė ir pasiūlė kitam apsipirkimui 3$ nuolaidą, bet tuo pasinaudojus, nebelieka galimybės gauti Cashback už pirkinį, tai nuolaida tampa niekine. Užsakiau grūdinto stiklo apsauginį stikliuką, kainavo ~1USD, pigiau nei su komplektu iš pardavėjo.

Specifikacijos

OS ir telefono specifikacijos

OS ir telefono specifikacijos

– 5.0 colių IPS LCD 720 x 1280 pixels ekranas
– Aštuonių branduolių Qualcomm Snapdragon 430 1.4 GHz, 64-bitų procesorius
– 2 GB RAM atmintis
– 16 GB vidinė atmintis
– 4100 mAh talpos baterija
– 13 MP galinė ir 5 MP priekinė kamera
– Aliuminio lydinio korpusas
– EU maitinimo šaltinio adapteris
– Google Play
–  Anglų, rusų ir kt. kalbos
– MIUI 8 – Android OS, v6.0.1 (Marshmallow)
– Apsauginė ekrano plėvelė (turėjo būti, bet nebuvo) ir silikoninis įdėklas dovanų
– Pirštų antspaudų skaitytuvas
– 2 SIM kortelės (nusistatoma kuri yra pagrindinė internetui, o kuri skambučiams)
– Dedasi atminties kortelė iki 256 GB

Dizainas

Dizainas labai panašus į kitų tos pačios Redmi linijos telefonus. Telefonas nėra labai storas, bet rankose laikant be dėklo gana slidus. Įsidėjus į dėklą labai smagiai naudojasi. Tuo pačių labai panašu į Redmi 4 Prime telefoną.

Kamera

Kamera kaip minėjau nėra bloga, bet kaip ir visi Xiaomi telefonai turi savo įgimtą silpnybė, tai fotografavimo kokybė prie blogo apšvietimo. Čia vėl tą pati problema, esant kokybiškam apšvietimui nuotraukos iš ties gražios, bet pritemus, jose jau daugiau trukdžių. Net ir naujausias Xiaomi Mi 6 susiduria su tomis pačiomis problemomis. Bet už Redmi 4 Prime versiją nuotraukos gražesnės.

Priekinė kamera niekuo nesiskiria nuo Redmi 4 Prime telefono, funkcijos tos pačios, kokybė taip pat.

Operacinė sistema

Operacinė sistema buvo modifikuota kinų, kadangi pakuotė buvo praplėšta. Tai jie įdiegė kitą versiją, kuri turi lietuvių kalbą ir neaišku ko dar prirašyta, todėl perrašiau į oficialią Global versiją. Viskas veikia greitai ir be problemų, tik minusas nebėra lietuvių kalbos, bet tai naudotis netrukdo. Viskas sukasi Android 6.0.1 pagrindu, su MIUI 8 grafine sąsaja. Galbūt kažkam keistai pasirodytų po kitų androidų, bet pripratus pasidaro patogu 🙂

Baterija

Baterija čia viena iš stipriausių ši telefono pusių. Laiko labai gerai, krauti kasdien tikrai nereikia, net ir gausiai naudojantis. Draugė naudojasi ryškiu pašvietimu ir vis tiek laiko ganėtinai gerai. Skųstis tikrai negalima. Naudojanti mažiau, baterija tarnautų pilnai bent 2 dienas.

Išvados

Kainos ir kokybės santykis manyčiau idealus, galbūt dabar labiau apsimoka pirkti Xiaomi Redmi 4A, kadangi 3S jau bent Aliexpress mažai kur rasti galima arba kaina didoka, o 4A tai tarsi jaunesnysis brolis, kuris pakeitė 3S versiją.

Pliusai:

  • Gražus dizainas
  • Ilgai tarnaujanti baterija
  • Kokybiškas ekranas
  • Pirštų antspaudų skaitytuvas

Minusai:

  • Mažiai vidinės atminties (negalima programėlių perkelti į atminties kortelę)
  • Prie blogo apšvietimo išryškėja kameros trūkumai
  • Padidėjusi kaina

Vaidas

Parašykite komentarą