0

Belaidės ausinės – Acme BH40

Greičiausiai visi naudojame ausines, vieni dažniau, kiti rečiau. Yra ir tokių žmonių kurie ausinių niekad nenusiima, tai tarytum aksesuaras, o ir dar tikrą funkciją atlieka – groja muziką! Pasitaikė puiki proga išbandyti „Acme BH40 Foldable Bluetooth headset“ belaides ausines, tai pasidalinsiu mintimis ir pastebėjimais apie jas.

Pakuotė

Pakuotė paprasta, labai neišsiskirianti iš kitų, bet patraukia akį oranžinė spalva, tai – Acme skiriamasis ženklas pagal kurias galima atpažinti jų gaminius. Pakuotėje belaidės ausinės Acme BH40, micro USB įkrovimo laidas, 3.5 mm audio laidas (taip taip, galima naudoti ir pasijungus su laidu, ne tik naudojanti „Bluetooth“ ryšiu), instrukcija keliomis kalbomis ir garantinė kortelė.

Specifikacijos

  • Garsiakalbiai – 40 mm

    Bluetooth ausinės

    Bluetooth ausinės

  • Atkuriamas dažnis  20–20 000 Hz
  • Micro USB įkrovimo jungtis ir laidas (120cm)
  • 3.5 mm audio jungtis ir laidas (120cm)
  • „Bluetooth“ 4.0, veikimo nuotolis iki  10 metrų
  • Baterija Li-ion, 300 mAh (muzikos klausymas iki 13 val., pokalbių trukmė iki 15 val., įkrauna per 4 valandas)
  • Įmontuotas mikrofonas
  • Dirbtinės odos pagalvėlės
  • Reguliuojamas – lankstomas lankelis
  • Valdymas 3 įmontuotas mygtukais

Atrodo ausinėse įmontuota viskas ko tik gali reikėt, galima naudoti ir kaip laisvų rankų įrangą, ir kaip įprastas ausines. Ant ausinių rasime 3 mygtukus (įjungimo, garso mažinimo ir didinimo). Bet mygtukai atlieka po kelias funkcijas, pvz. su garso reguliavimo mygtukais galima perjungti dainas, na ir žinoma pakeisti garso lygį. Įjungimo mygtukas naudojamas ausinių įjungimui, poravimo režimo įjungimui, išjungimui ir atsiliepimui į skambutį. Taip pat LED indikacinė lemputė, informavimui apie veikimą (blykčioja mėlynai) ir poravimo režimą (blykčioja mėlynai-raudonai).

Kokybė ir dizainas

Pirmas įspūdis paėmus ausines toks, jog būtų aplankiusi nostalgija ar net nežinau kaip apibūdinti. O visa esmė tame, jog ausinių paviršius, o tiksliau rėmelis yra padengtas, tokia kaip minkšta guma, net nežinau kaip apibūdinti. Bet galbūt, kas prisimenate kaip seniau prie senų telefonų (turiu omeny būtent NOKIA) eidavo laisvų rankų įrangos ir jų laidai būdavo padaryti iš tokios pat medžiagos, o galbūt irgi tik padengti, bet smagu darosi prisiminus. Pirmas prisilietimas paliko gerus įspūdžius ir padėjo prisiminti senus laikus, o bent mano nuomone, tai suteikia solidumo ir kokybės.

Papurčius truputį ausines, jos barška, bet pažiūrėjus į konstrukciją gana sunku padaryti tokias ausines, jog nebūtų judėjimo. Ausinių kaušeliai turi kažkiek „laisvumo“, jog prisitaikytų prie galvos formų ir geriau apimtų ausis, tuo pačiu izoliuojant garsą. Acme BH40 ausinių lankelis reguliuojasi, galima padidinti ir sumažinti, taip jei reikia kur persinešti kuprinėje galima jas sulankstyti – taip užims mažiau vietos. Esant tiek daug visokių judančių detalių ir funkcijų ir atsiranda tas barškesys, bet viskas surinkta tvarkingai.

Taip pat, norėtųsi kiek didesnių kaušelių ausims, nes arba mano ausys labai didelės arba kažkas negerai. Tiesiog naudojanti ilgesnį laiką pradeda skaudėti ausis. Jei prispaudžiu ausį tada greičiau ateina skausmas, o jei pabandau sutalpinti ausies kaušelį į ausinių kaušelį, tai skausmas pasirodo kiek vėliau, visgi arba suspausta ausis arba suraityta įvairiai 😀 Bet taip apie beveik pora valandų viskas gerai.

Garsas

Garsas kaip ir dizainas, kiekvieno vertinamas vis kitaip. Vienam atrodo kokybiškai skamba, o kitas sakys kaip iš kokios skardinės. Šiuo atveju kalbant apie „Acme BH40 Foldable Bluetooth headset“ man garsas kokybiškas, galbūt iki tobulumo trūksta, bet kokybe skųstis negaliu. Ypač patinka atkuriami žemi dažniai, skamba taip sodriai ir prie jų prikibti negaliu, o su aukštais dažniais man jau kitaip, skamba truputį prasčiau. Gali būti, jog esu labiau mėgėjas muzikos, kuriose vyrauja žemi dažniai. Vertinant bendrai, garso kokybe atkuriant muziką priekaištų neturiu, mane tai ką girdžiu pilnai tenkina.

Pabandžiau išnaudoti ausines ir kaip laisvų rankų įrangą, t.y. į skambučius atsiliepiau naudodamasis ausinėmis ir pokalbiai vyko ausinių mikrofono pagalba. Labai patiko, jog pašnekovo balsas ausinėse girdisi labai aiškiai, greičiausiai didžiausia įtaka, jog girdima abejomis ausimis ir izoliuojami pašaliniai aplinkos garsai. O su manimi kalbėję pašnekovai nieko blogo nepasakė, tai manau mane girdėjo pakankamai gerai.

Iš garso pusės nepatiko vienas dalykas – klausant muzikos garsiai, aplinkiniai taip pat girdi ką klausausi aš. Galbūt reikėtų geresnės garso izoliacijos arba šiek tiek minkštesnių kaušelių kurie labiau susiliestu su oda ir taip atsirastų sandarumas. Klausant tyliai, ši problema neatsiranda. Na ir galbūt galėtų nebūti to balso angliškai, kuris informuoja apie viską, t.y. kai įjungiame ausines ar poravimo režima, kai garsas maksimalus ar minimalus, kai telefonas prijungtas ir net kai išjungiame.

Išvados

„Acme BH40 Foldable Bluetooth headset“ ausinėmis jau naudojuosi  virš savaitės laiko ir per tą laiką neteko jomis nusivilti. Su kažkokiomis techninėmis problemos ar kažkuo panašaus neteko susidurti, kitaip tariant dar nė karto nepavedė. Muzika groja sklandžiai, naudotis patogu, apart jau aptartų mini niuansų, bet čia jau kaip minėta priklauso nuo žmogaus fiziologinių savybių, kieno ausys mažos, kieno didelės.

Tiesa, nepaminėjau apie bateriją, tai baterija laiko tikrai ilgai, pilnai darbo dienai užtenka ir dar lieka, su laiku gali mažėti, bet kaip ir visų įrenginių 🙂 Kaina taip pat nėra didelė kaip už tokias ausines, nuo skirtingų parduotuvių kainos varijuoja nuo 23 iki 32€, priklauso nuo paieškų. Tai puikus kainos ir kokybės santykis, tuo labiau, jog įrenginys atstoja ne vien paprastas ausines, o gali būti naudojamas, kaip laisvų rankų įranga, o galbūt ir puikus aksesuaras prie aprangos.

 

Pliusai:

  • Ilgai tarnaujanti baterija
  • Kokybiškos medžiagos
  • Kokybiškai atkuriamas garsas
  • Maža kaina
  • Sulanksčius užima mažai vietos

Minusai:

  • Kietoki ausinių kaušeliai (galbūt galėtų būti ir didesni, bet čia kiekvieno žmogaus individualus poreikis)
  • Maža izoliacija garsams į išorę

 

Vaidas

Parašykite komentarą