0

Nokia Lumia 520 ekrano remontas

Trumpai pasidalinsiu apie, kaip ir ekrano keitimą Nokia Lumia 520 telefonui. Kadangi jau tenka keisti antrą kartą (pirmą kartą atidavė telefoną skilusiu ekranu, antrą kartą draugei nukrito ir skilo ekranas) keisti, tai papasakosiu kaip tai padaryti.

Pirmiausiai susirandame ir nusiperkame ekraną. Dažniausiai būna 2 variantai: su rėmeliu arba be rėmelio. Pirmu atveju ekraną pakeisti labai paprasta ir nereikia kažkokių labai specialių įrankių, antru atveju reikalinga atklijuoti ekraną nuo rėmelio ir jį priklijuoti atgal, tai sudėtingiau ir reikalingos papildomos priemonės. Aš pirkau su rėmeliu, o ir kaina tesiskiria ~30ct.

Nokia Lumia 520 ardymas

Pirmiausiai nuimame telefono viršelį, išimame bateriją, SIM ir atminties kortelę.

Pirmiausiai nuimame telefono viršelį, išimame bateriją, SIM ir atminties kortelę. Visa tai atlikus, jau galima pradėti ir tolimesniu darbus.

Nokia Lumia 520 varžtai

Sužymėti varžteliai

Sekantis žingsnis atsukti pažymėtus varžtelius, tam atlikti reikalingas T4 atsuktuvas, kurį galima įsigyti taip pat iš Aliexpress ar parduotuvėse esančiose Lietuvoje. Aš už jį sumokėjau ~2€, pirkau Lietuvoje. Atsukus varžtus, paimam ką nors plono ir kieto, puikiai tinka bankinės ar nuolaidų kortelės, užkišame už krašto ir braukdami aplink atlaisviname ir nuimame galini viršelį. Tuomet atjungiame apkritimais pažymėtas jungtis ir nuimame pagrindinę plokštę.

Nokia Lumia 520

Atjungiami laidai ir nuimta pagrindinė plokštė

Visa tai atlikę, galim pradėti nuiminėti ekrano stikliuką su rėmeliu, tik atsargia, jog kažko nesulaužytume. Nuėmę turėsime tokį:

Nokia Lumia 520

Nuimtas ekrano stikliukas

O dabar jau galima dėti naują stikliuką gautą iš Kinijos ir viską surinkti atbuline tvarka ir tikrinti ar veikia 🙂 Galų gale turime tokį Lumia 520 vaizdą:

Lumia 520 dužęs ekranas

Telefonas pakeistu stikliuku ir senas stikliukas

 

Mano pastebėjimai apie kiniškus stikliukus, tai jog ne visi tinkamai veikia. Pirmasis kurį seniau keičiau, reaguoja ne visai ten kur yra spaudžiama ir neveikia vidurinis „Windows“ mygtukas, na veikia, bet tik tuomet kai telefonas kraunamas. Antru atveju pasisekė labiau, viskas veikia puikiai, bet kartais telefono ekranas pasidaro toks jautrus, jog pats spaudėliojasi, dažniau, kai telefonas kraunasi. Kaip už tokias kainas esame patenkinti ir naudojamės 🙂

Vaidas

Parašykite komentarą